20 Haziran 2014 Cuma

Oyuncak ve boyalar heryerde, halıya meyve suyu dökülmüş, battaniye ise küçük televizyonlarının hemen önünde... Evet burası küçük çocuğunuzun odası, eminim anlatınlanlar size yabancı gelmemiştir. Yaramaz çocukların olduğu her evde yaşanan ve alışılan bir kaos durumu :).. Çocuk(oyun) odasını en başından düzgün bir şekilde düzenlemez iseniz bu karmaşadan kaçmanız imkansız. Peki bu kaosla başa çıkma yollarını biliyor musunuz? Sinirlerinizi alt üst ettirmeyecek, temizliğe saatlerinizi harcatmayacak ipuçlarına ne dersiniz? Çocuğunuzun eğlence odasını düzenli tutacak o ipuçlarına bakalım;



1- Her Şeyi Etiketleyin



Eğer yapabiliyorsanız hiç vakit kaybetmeden her şeyi etiketleyin. Bu hem sizin için eğlenceli olacak hem de çocuğunuzun okuma yeteneğine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Farklı oyuncaklar için resimler, çizimler, boyamalar kullanın, hatta basit küçük işaretler bile kullanabilirsiniz. Yukarıdaki resimde gördüğünüz plastik kaplardan ve çekmecelerden alın, böylece her şeyi bir düzen içinde muhafaza edebilirsiniz. Etiketler zamanın çoğunu oyuncakları bulmaya ve düzenlemeye harcatmak yerine oyun oynamaya daha çok zaman harcama imkanı verir.



2- Eserleri Yükseğe Asın





Çocuğunuzun yaptığı resim, çizim veya boyamaları köşede biryerde biriktirmek veya kitaplıkta muhafaza etmek yerine yüksek bir yere asın. Bu hem duvar dekoru gibi görünecektir hemde kağıtların meydana getirdiği dağınıklılığı ortadan kaldıracaktır, ayrıca kağıtların yanlışlıkla atılmasını da önleyecektir.



3- Tüm Kitapları Toplayın





Yine aynı şekilde kitapları da birarada muhafaza edin. Kitap rafı veya küçük şirin bir okuma köşesi olması hiç farketmez, kitaplarınız için bir yer ayırın. İçine çocuğunuzun sevdiği tüm kitapları koyacağınız bir kitaplık gözü veya rafı kullanın. Yanına rahat olsun diye bir veya daha fazla yastık da koyabilirsiniz.



4- Üretici düşünün





Karmaşanın önüne geçmenin diğer bir yolu, yukarıdaki resimdeki gibi he r çocuğunuz için ayrı bir kap kullanın. Böylece çocuklar boya kalemlerini odanın her yanına saçmayacak ve kendine özel bölümleri olacak.



5- Oyuncak kutusunu atın



Bütün oyuncakları yalnızca kocaman bir kutuya koymak işe yaramaz. Bu şekilde oyuncakların yarısından fazlası hiç oynanılmadan kutuda bekleyecek, ayrıca kocaman bir yer kaplayacağından odayı dağınık ve düzensiz gösterecektir. Odayı bölümlere ayırdığınızdan ve her bölümden yararlandığınızdan emin olun. Odanın her kö şesi ayrı bir aktivite için organize edilmelidir.







Yapacaklarınız bu kadar basit. Aslında çocuk odası düzenlemenin onlarca yolu var, sonraki yazılarımda bunlardan bahsederim inşallah, ama bu hızlı ve pratik ipuçları kendi projelerinizi düşenmeye ve beyin jimnastiği yapmaya başlatacaktır umarım.



Kolay gelsin

V.B.



*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder