20 Haziran 2014 Cuma

Örneğin klasik bir oturma odası düşünelim. Odada geleneksel bir ambians oluşturmak için, odayı nasıl dekore etmek gerekir? Her şeyden önce, her geleneksel oturma odasında pencereden biraz daha geniş perdeler olmalı. Göz alıcı bir renk, geleneksel dekore edilmiş bir oturma odası için uygun olmayacaktır.







Odanın en önemli parçası olarak mobilyayı düşünürsek, 2 seçeneğimiz vardır: Ya oturma odasını, önünde büyük bir TV olan koltuklarla çevrelenmiş büyük bir kanepe ile, ya da geleneksel tarzda işlenmiş büyük bir ahşap masa ile dekore edeceğiz. Tabii ki, ahşap masa, masada 6-12 kişiye yer sağlayacak kadar büyük olmalı.
Şimdi, böyle bir masa söz konusu olduğunda soru şudur; bu oturma odasına bir TV yerleştirmeli miyiz? Ve, bir tavsiye vermek gerekirse, insanlar ne sıklıkta ve ne için bu masayı kullanacağını çok iyi düşünmeli. Eğer amaç iş ise o zaman TV konulmamalıdır, ama amaç ailesel toplantılarsa o zaman bir TV düşünülebilir.








Mobilyanın diğer parçalarını düşünürsek, hoş bir geleneksel oturma odasında en azından bir tane geleneksel işlenmiş gömme dolap olmalıdır, veya kütüphanede olabilir. Bu durumda, odanın ana rengi hafif siyah veya kahverenginin bir tonu olabilir, çünkü bunlar geleneksel tarza en uygun olan renklerdir.


Halıya gelince, geleneksel tarzda olanlar en iyisidir. Göz alıcı ve yumuşak olmayan oturaklı bir halı seçmek ve ahşap masanın tam altına sermek, geleneksel bir oturma odası elde etmek için harika olacaktır. 


Geleneksel bi r oturma odasına uyabilecek başka aksesuarlar olsada, yukarıdakiler geleneksel bir odayı en iyi temsil eden öğelerdir.



Kolay gelsin 


V.B.


*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder